In spin, de rekenles in; bootcamp voor rappe rekenleerkrachten groep 4,5,6,7,8

 

Ben jij die onderwijsprofessional die met effectieve manieren kinderen op een en speelse manier de WOW factor voor leren (terug) wil geven?

Dan is de tweedaagse bootcamp "In Spin, de rekenles in" iets voor jou.

Daarom een bootcamp voor memoriseren van de rekenbasis.

Het is geen nieuws dat sportief bewegen je gezondheid ontwikkelt. Wereldnieuws is het dat sport en bewegen ook grote positieve invloed heeft op de structuur van het menselijk brein en de cognitieve ontwikkeling van jonge mensen. De wetenschap toont aan dat er aanwijzingen zijn dat je met extra beweging op school de leerprestaties van kinderen kunt verbeteren, omdat er een relatie is tussen beweegpatronen en leerprocessen. Stress bij rekenen in de klas, op de stoel, zal blokkades in de energie veroorzaken en daardoor het leerproces verstoren. De ervaren fysieke stress in de klas zal in balans komen door fysieke inspanning. Ook weet iedere pedagoog en didacticus dat een kind sneller leert als het positieve gevoelens ervaart en lekker in zijn vel zit. 


Kinderen die regelmatig bewegend leren, boeken na 2 jaar een voorsprong van wel 5 maanden op hun leeftijdsgenoten!  

 

 

 

 

Kleurrijk bewegend leren memoriseren.
Kinderen die moeite hebben met automatiseren of memoriseren zijn veelal visueel ingesteld. De juiste leeraanpak voor deze kinderen is de sommen die geautomatiseerd en gememoriseerd moet worden, te verbinden aan beelden in kleur. Deze koppeling zorgt in het brein voor een optimale samenwerking tussen verschillende hersendelen, waardoor het automatiseren en memoriseren van de sommen effectiever verloopt. Ook zijn deze leerders gebaat bij de ontwikkeling van hun motoriek en vormt het bewegend leren rekenen een actieve ondersteuning bij de motorische ontwikkeling van het kind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat kan je verwachten tijdens de tweedaagse training.

Kennismaken met de evidenced based aanpak van het bewegend rekenen en het denksysteem van de visuele lerende.

Kennismaken met en uitproberen van oefeningen die geschikt zijn voor een bootcamp.

Kennismaken en/of verdiepen van de rekenleerlijnen PO.

Vertalen in woord en beeld van deze kennis naar het niveau van de 7 - 12 jarige. 

Analyseren van bestaande (beweeg)spellen op rekengebied.

Creëren van nieuwe toepassingen.

 

Locatie en tarief.

De trainingen worden meerdere keren per jaar gegeven, op zowel de locatie Oude Molenweg 3-5 in Raalte als in de praktijk in Deventer. Kosten voor de workshop 2 daagse bedragen Euro 239,-- per persoon inclusief btw.

Hierbij inbegrepen is koffie/thee/water met iets lekkers, een map met achtergrondinformatie, printmaterialen op usb stick en de mogelijkheid om eventueel extra materialen aan te schaffen.

Eerst volgende data zijn donderdag 13 april en 4 mei 2017 op de locatie Oude Molenweg 3 In Raalte.

Aanvang om 15.00 uur tot 17.00 uur.

Aanmelden kan nog tot 10 april as. op marita@profi-leer.nl.